torsdag 29 januari 2009

Skrivpuff 29 januari

Skriv din egen varningstext!
Skriv sedan en kort scen om någon som bryter mot (eller bortser ifrån) varningstexten!




Direkt när han kom in i kontorets entré såg han den. En trekantig skylt, gul med röd kant, som varningsskyltar brukar vara, och med ett svart hjärta mitt i. Den hade inte suttit där förr, det var han säker på. Åtminstone ganska säker; de senaste dagarna hade han i och för sig knappt hunnit hänga av sig ytterkläderna innan någon av kollegerna fått syn på honom och börjat ställa frågor. Han kände hur käkmusklerna spändes, och huvudvärken som han inte känt av sedan gårdagen, kom tillbaka.

- Ah, där är du! sa Ekengren, som kom runt hörnet med en stor pappersbunt. Den här utredningen måste vara klar i morgon, och det är viktigt att vi gör ett bra jobb. Du som har koll på sånt här kanske kan ta en titt?

Han nickade. Visst kunde han det. Han hade gjort sådant förr. Men hade Ekengren varit inblandad i skrivandet skulle det ta tid att reda ut, det visste han. Och där kom Kristina, med två mappar, som han absolut måste hantera omedelbart. Han andades snabbare; små korta andetag som knappt räckte till för att fylla lungorna med luft. Hur skulle han hinna?

Innan han hann fly till sitt eget kontorsrum kom Nilsson och höll upp det protokoll han hade skrivit innan han åkt från kontoret vid halvtolv kvällen innan. Nilsson försökte säga något, och pekade på protokollet, men hans röst var plötsligt bara ett dovt vinande ljud. Så välte världen, och golvet mötte hans kind. Allt blev svart och tyst.

-----

Nilsson och Ekengren stod och pratade vid kaffeautomaten dagen därpå. Ekengren skakade på huvudet.

- Hjärtinfarkt, sa de. Stress. Jag förstår inte. Såg han inte varningsskylten?

4 kommentarer:

  1. Kanonbra! Alla borde få se en varnings skylt innan det är försent. Problemet är väl bara det som hände i din text, man se den men tyder den inte i tid.

    SvaraRadera
  2. Vilke jättefin berättelse -det kändes plötsligt helt naturligt att ha denna typen av varningskyltar både här och där. Varför har ingen tänkt på det tidigare?!Tack för rolig läsning, från Sofie

    SvaraRadera
  3. Åh vilket cool ide!! superroligt.

    SvaraRadera